4shared
Zakelijk nieuws:

Nederlandse coproducenten geselecteerd voor films uit Turkije

Het HBF Plus programma van het Nederlands Filmfonds en het Hubert Bals Fonds van het International Film Festival Rotterdam selecteert twee filmprojecten van twee Nederlandse filmproducenten: Volya Films uit Rotterdam, coproducent van de Maleisische film In What City Does It Live? en Family Affair Films uit Amsterdam, coproducent van de Turkse film The Blue Wave.

De twee Nederlandse coproducenten krijgen voor hun deelname aan de eerder door het Hubert Bals Fonds ondersteunde speelfilms ieder een bijdrage van € 50.000 van het Nederlands Filmfonds. HBF Plus stimuleert de deelname van Nederlandse producenten aan internationale coproducties en vergroot hiermee de internationale aanwezigheid van de Nederlandse filmindustrie. Eerder dit jaar won de HBF Plus-coproductie Abrir puertas y ventanas van Milagros Mumenthaler het Gouden Luipaard voor beste film op het festival van Locarno. Aan deze film zijn de Nederlandse producenten Fortuna Film uit Amsterdam als associate producer en, via HBF Plus, Waterland Film uit Amsterdam als coproducent verbonden.

lees verder op IIFR