4shared
Zakelijk nieuws:

Tomatenbedrijf teelt in Turkije

De snoeptomatentelers Robin Grootscholten en Dennis van der Knaap van het bedrijf Vitensa in Vierpolders telen voortaan ook in Turkije. In augustus dit jaar heeft het bedrijf het Turkse glastuinbouwbedrijf Vitensa Tarim opgericht. Zo’n dag of tien geleden zijn op het bedrijf de eerste snacktomaatjes geoogst.

Vitensa heeft een bedrijf in Turkije om een continue aanvoer van voedselveilige snoeptomaatjes (TomBons) voor de vaste klanten te realiseren. Op het Turkse bedrijf wordt maximaal biologisch geteeld en het bedrijf is Global Gap gecertificeerd. Hiermee kunnen de ondernemers garanderen dat de snacktomaatjes uit Antalya dezelfde hoogwaardige smaak, kwaliteit en betrouwbaarheid hebben als het product van Nederlandse bodem. De snoeptomaatjes worden naar Nederland gebracht voor de afzet. De directie van het Turkse bedrijf bestaat uit Mustafa Kotan, Ruhi Ayyildiz, Robin Grootscholten en Dennis van der Knaap.

Gehuurde kas Het gaat in Turkije om een kas van zes hectare die wordt gehuurd in Antalya. Het is een modern glastuinbouwbedrijf met hoogwaardige technieken op gebied van watergift en klimaatregeling. Zo wordt er, net als in Nederland, op steenwol geteeld en liggen de matten op hangende teeltgoten. De verwarming wordt geregeld via een buisrailsysteem, waar ook de oogstwagens en gewaswagens overheen kunnen rijden. Voor de tijdelijke opslag van het product is er een koelinstallatie aanwezig.

Bron: http://www.groentenet.nl/