4shared
Zakelijk nieuws:

Turkije gastland van de International Golf Travel Market

Op 14 november aanstaande vindt de International Golf Travel Market (IGTM) in Belek plaats. Het is ’s werelds grootste golfevenement waarbij kopers, leveranciers en media in vier dagen tijd het laatste nieuws te horen krijgen over golftoerisme. De organisatie verwacht niet alleen een grote stijging in het aantal nieuwe deelnemers, maar ook een recordaantal bezoekers.

IGTM
Voor de golfindustrie is deze beurs het belangrijkst. Vanuit 50 landen hebben 400 geïnteresseerde partijen zich ingeschreven voor de IGTM 2011 die van 14 tot 17 november plaatsvindt in het Turkse Belek. De host van het evenement is Betuyab van de organisatie Belek Tourism Investors Association. Jaarlijks trekt de beurs nieuwe golforganisaties aan vanuit verscheidene landen waardoor het evenement alsmaar blijft groeien. Belek biedt een doorgang naar Azië waardoor 30 resorts en golfclubs uit 7 Aziatische landen aanwezig kunnen zijn dit jaar.

Golfprofessionals
Het evenement is inmiddels uitgegroeid tot een echte ontmoetingsplek voor golfprofessionals vanuit de wereld. Meer dan 1.400 professionals uit de toeristische golfindustrie zullen tijdens het evenement aanwezig zijn en hun internationale- en nationale toeristische golforganisatie vertegenwoordigen. Proactieve kopers en leveranciers krijgen op de beurs de ruimte om zaken te doen, maar er is daarnaast ook genoeg gelegenheid voor interacties tussen de golfprofessionals om op deze manier meer kennis op te doen over het vakgebied.

Golfmekka Belek
De interesse vanuit Turkije is immens. Ruim 50 clubs, hotels en resorts hebben aangegeven deel te nemen aan de IGTM. De belangstelling van Turkije voor het evenement is niet voor niets, het land had in 2008 namelijk de beste golfbestemming award van de Global Golf Tourism Organisation gewonnen. Vooral Belek deed het goed, deze stad werd in datzelfde jaar benoemd als snelgroeiende golfbestemming.

Belek is gelegen nabij Antalya en is beroemd om de uitstekende golfvoorzieningen. Golfen in Belek betekent golfen midden in de natuur. In totaal zijn er 15 golfbanen te vinden die allemaal het gehele jaar geopend zijn. Elke golfbaan heeft een ander karakter. Daar komt nog eens bij dat er in de winter een zacht voorjaarsklimaat heerst, wat natuurlijk ideaal is voor het golfen.
bron: http://www.reisgraag.nl/vakantie_turkije/nieuws/turkije-gastland-van-de-international-golf-travel-market/