4shared
Zakelijk nieuws:

Nederlandse taal komt uit Turkije

Nederlands heeft haar oorsprong hoogstwaarschijnlijk in het Turkse Anatolië

De Indo-Europese talen waartoe het Nederlands behoort, hebben hun oorsprong hoogstwaarschijnlijk in het Turkse Anatolië. Zo’n 8000 tot 9000 jaar geleden begon zich van daaruit een taal te verspreiden, waarvan de ruim 400 varianten nu worden gesproken van IJsland tot Sri Lanka.

taal

 

Advertisement

De Indo-Europese talen waartoe het Nederlands behoort, hebben hun oorsprong hoogstwaarschijnlijk in het Turkse Anatolië. Zo’n 8000 tot 9000 jaar geleden begon zich van daaruit een taal te verspreiden, waarvan de ruim 400 varianten nu worden gesproken van IJsland tot Sri Lanka.

via Nederlandse taal komt uit Turkije – Regio – bndestem.

Advertisement

photo by: