4shared
Zakelijk nieuws:

Writers Unlimited naar Turkije

Antjie Krog en Adriaan van Dis – foto Serge Ligtenberg

Writers Unlimited organiseert in oktober een schrijverstournee door Turkije. In samenwerking met het ITEF Festival treden schrijver Adriaan van Dis, Antjie Krog (Zuid-Afrika) en Rodaan Al Galidi (Irak/Nederland) op in Istanbul, Ankara en Antakya. Het is voor de derde keer dat Writers Unlimited Turkije bezoekt. Dit keer in het kader van de viering van 400 jaar betrekkingen met Nederland, in samenwerking met NLTR400. De tournee wordt mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse overheid en het Letterenfonds. De schrijvers treden tussen 1 en 8 Oktober op voor algemeen publiek, en voor studenten en middelbare scholieren. Vanwege de viering van 400 jaar betrekkingen is er dit jaar veel aandacht voor Nederlandse literatuur in Turkije. Het Nederlands Letterenfonds organiseert in dezelfde periode optredens van zeven Nederlandse schrijvers in Istanbul en Izmir.