4shared
Zakelijk nieuws:

Amsterdam Turkish Film Festival (ATFF)

Dit jaar organiseert de 7 Hills Foundation voor de 3e keer het Amsterdam Turkish Film Festival (ATFF). In het kader van de viering van 400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Turkije en Nederland vind dit jaar het festival plaats in Pathe Tuschinski Amsterdam van 20 tot 23 september.

Tijdens het film festival zullen de bezoekers drie verschillende programmaonderdelen kunnen bezoeken: het New Harvest programma, het Diaspora programma en een retrospectief van de Duits-Turkse filmmaker Fatih Akin.

Het New Harvest programma presenteert het nieuwste en meest recente van het Turkse arthoue cinema met titels zoals Pommegranate (2011) van Ümit Ünal, Last Stop Independence (2011) van Yusuf Pirhasan en Underground (2012) van Zeki Demirkubuz.

Het Diaspora programma herdenkt het 50 jarige jubileum van de aankomst van de eerste Turkse families in Nederland. ATFF zal daarom een selectie films vertonen met titels die om het thema “Diaspora” draaien – de grootschalige verstrooiing van een volk over verschillende delen van de wereld. Dit is herkenbaar in films zoals Turquaze (2010) van Kadir Balci en Zenne Dance (2012) van Caner Alper en Mehmet Binay. Alle twee de regisseuren – Kadir Balci en Caner Alper – zullen aanwezig zijn tijdens het festival en zullen ook vragen beantwoorden na afloop van de screening wat een bezoek aan het festival zeker waard maakt.

 

Het Retrospectief van Fatih Akin sluit goed aan bij het thema van de Diaspora tijdens het festival. Fatih Akin is een van de meest succesvolle en belangrijke filmauteurs van het huidige Turkse cinema. Zijn films weerspiegelen vaak het Diaspora gevoel van Turks-Duitse families en zelfs ook Italiaans-Duitse families (“Solino”). Zo zegt Faith Akin zelf over dit thema: “What I’m always trying to say is, this Turkish-German gap, you know, or this connecting element of the two nations, or systems, or worlds – you can change that and put other things instead. Mexico and the U.S., same thing.”

Op de website www.atff.nl kunt u terecht voor meer informatie over de films en de verschillende programmaonderdelen.

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.