4shared
Zakelijk nieuws:

Filmrecensie Turquaze – Kadir Balci

Films waarbij je totaal geen verwachtingen hebt, verrassen vaak het meest. De Turks-Vlaamse productie Turquaze behoort absoluut tot zo’n soort film. Anderhalf uur lang neemt regisseur Kadir Balci je mee in een semiautobiografisch verhaal van drie Turkse broers die worstelen met hun verlangens, identiteit en het verlies van hun vader. Met het ingetogen acteerwerk is de emotie die de film losmaakt overdonderend.

Turquaze  werd vertoond in het kader van het derde Amsterdam Turkish Film Festival in Amsterdam (20-23 september). Eigenlijk was de film eenmalig te zien op zondagmiddag, maar door een technische storing werd deze op vrijdag als vervanging geprogrammeerd. Lang hoefde de zaal niet te treuren om deze ‘troostprijs’; Turquaze bleek al snel een prachtig subtiel verhaal waarbij je je geen moment hoeft in te spannen om mee te leven.

via filmrecensie Turquaze – Kadir Balci.

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.