4shared
Zakelijk nieuws:

Wandelen in Turkije langs culturele hoogtepunten

 

Met inspirerende titels als ‘De Arbraham-trail’, ‘St. Paul Trail’ en ‘De Onafhankelijkheidsroute’ heeft het Turks Verkeersbureau een reeks van bijzondere wandel- en fietsroutes langs culturele hoogtepunten in Turkije samengeteld. De meerdaagse routes kunnen te voet, maar soms ook met de fiets of te paard worden afgelegd en voeren langs de mooiste plaatsen van het land, waaronder nationale parken en diverse locaties van de UNESCO Wereld Erfgoedlijst. De lengte kan behoorlijk uiteenlopen, de langste is 509 km. Van alle trajecten is een folder beschikbaar.

Historische thema’sIedere wandelroute heeft een eigen thema. Soms is deze gebaseerd op een historische tocht, waarbij de wandelaar in de voetsporen treedt van een bijzondere persoonlijkheid zoals de apostel Paulus, aartsvader Abraham of de Sultan Süleyman de Grote. Zo neemt De Abraham-trail de wandelaars mee langs heilige en historische plaatsen uit de geschiedenis, waaronder de stad Harran met de ruïnes van de antieke bedevaart- en handelsstad in Mesopotamië. Een ander hoogtepunt is Sanliurfa, eeuwenlang de grensstad tussen de Romeinse en Perzische rijken.Ook zijn er trajecten uitgezet in natuurgebieden, waaronder wandel- en fiets routes in het Nationale Park Küre Dağlari en in het Yenice Woud, allebei ten zuiden van de Zwarte Zee. Het Yenice Woud behoort tot één van de, door het Wereld Natuur Fond aangewezen ‘hot spots van de Europese bossen’ en telt 21 trajecten met een gezamenlijke afstand van 210 km. Er is tevens een apart mountainbike-parcours van 292 km.

Overzicht van de routes:

-De Hittische Route – Wandel- en fietsroutes langs de Hittische wegen met o.a. Wereld Erfgoed stad Hattusa

-De Abraham-trail – Culturele wandelroute door het Midden-Oosten in de voetstappen van Abraham, met o.a. de historische stad Sanliurfa en Harran

-De Lycian Way – De eerste lange afstand wandelroute van Turkije langs de kust van Zuidwest Turkije

-De Onafhankelijkheidsroute – Een wandelroute langs de bevoorradingsweg voor de Onafhankelijkheidsoorlog

-De Eskipaza Trial – Wandelen door de natuur en het verleden, van spectaculaire berglandschappen tot de mozaïeken van Hadrianoupolis tussen Romeinse ruïnes-Het Yenice Woud – NatuurwandelingenWandel- en fietsroutes in het Nationale Park Küre Dağlari

-De Phrygrian Way – Wandelroutes door de antieke valleien van de Frygiërs

-De Sultan’s Trial – De weg naar Wenen van Sultan Süleyman de Grote

-De Kackar Route – Wandelroutes in de Zwarte Zee Bergen van Turkije. Schitterend berggebied met meren, gletsjers, wolven, herten en beren

-De Evliya Celebi Trial – De eerste paarden- en culturele route in Turkije in de voetsporen van de grote Ottomaanse reiziger Evliya Celebi

-St. Paul Trail – de culturele en op één na langste wandelroute van Turkije die begint in de antieke stad Perge 10 km van Antalya en eindigt in Yalvac aan het Egridir meer.

via Wandelen in Turkije langs culturele hoogtepunten.

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.