4shared
Zakelijk nieuws:

Minister-president Erdoğan van Turkije brengt bezoek aan Nederland

Minister-president Erdoğan van Turkije brengt 21 maart 2013 op uitnodiging van minister-president Rutte een officieel bezoek aan Nederland. Het bezoek staat in het teken van de hechte economische en diplomatieke betrekkingen tussen beide landen.

De economische banden tussen Nederland en Turkije zijn zeer sterk. In de afgelopen 10 jaar is de handel tussen beide landen verdrievoudigd. In 2011 bedroeg de wederzijdse handel tussen beide landen ruim 5,5 miljard euro. Nederland is één van de grootste buitenlandse investeerders in Turkije. Ook de Turkse investeringen in Nederland groeien. De diplomatieke banden zijn van oudsher eveneens zeer hecht. In 2012 was het 400 jaar geleden dat Nederland en Turkije diplomatieke relaties met elkaar aangingen. Beide landen hebben daar uitgebreid bij stilgestaan. Zo bracht president Gül van Turkije vorig jaar april een staatsbezoek aan Nederland en is minister-president Rutte in november 2012 voor een economische missie naar Turkije afgereisd. Met het bezoek van minister-president Erdoğan aan Nederland wordt voortgebouwd op het succesvolle bilaterale jaar.

Voorafgaand aan de ontmoeting tussen beide ministers-presidenten wordt minister-president Erdoğan met zijn echtgenote in audiëntie ontvangen door Hare Majesteit de Koningin op Paleis Huis ten Bosch.

via Minister-president Erdoğan van Turkije brengt bezoek aan Nederland | Nieuwsbericht | Rijksoverheid.nl.

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.