4shared
Zakelijk nieuws:

Turkije actiever in nieuwe groeimarkten

Na de val van oud-dictator Saddam Hussein waren de Turkse bouwbedrijven er als de kippen bij in Bagdad om orders binnen te halen. Maar ook de export nam sindsdien fors toe. Irak is momenteel, na Duitsland, de grootste exportpartner van Ankara.

„Turkije levert typische producten voor landen die in een opbouwfase zitten”, zegt ING-econoom Rob Rühl. „Daarbij moet je denken aan constructie- en bouwmaterialen, ijzer, staal, voedingsmiddelen, buizen, pijpen. Turkije is heel erg bezig met de opbouw van Irak.”

via Turkije actiever in nieuwe groeimarkten – Actueel financieel nieuws leest u op DFT.nl van De Telegraaf [Nieuws].

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.