4shared
Zakelijk nieuws:

Mogen Turkse onderdanen in Turkije hun aanvullende uitkering houden?

De Centrale Raad van Beroep vraagt het Hof van Justitie van de EU op 2 april 2013 om uitleg van de Europese regels in een zestal zaken over Turkse onderdanen van wie de aanvullende uitkering is beeindigd omdat zij in Turkije wonen. De Centrale Raad van Beroep vraagt het Hof of het verschil maakt dat deze Turkse onderdanen naast de Turkse ook de Nederlandse nationaliteit hebben en dus EU-burger zijn. Het Hof antwoordde eerder op vragen van de Centrale Raad van Beroep LJN BB7475 dat arbeidsongeschikte Turkse onderdanen in Turkije hun aanvullende uitkering mogen behouden Akdas e.a., C-485/07. Dat op grond van Europese regels die aanvullende uitkering van EU-onderdanen wel kan worden afgebouwd, vond het Hof niet belangrijk. Het Hof vond ook dat Turkse onderdanen daardoor geen voordeel hebben ten opzichte van een EU-onderdaan. EU-onderdanen hebben volgens het Hof namelijk de keuze om in Nederland te blijven of in verband met de afbouw van de aanvullende uitkering naar Nederland terug te keren. Voor Turkse onderdanen met uitsluitende de Turkse nationaliteit geldt dat niet. De Centrale Raad van Beroep oordeelde daarop dat het afbouwen van een aanvullende uitkering van een Turkse onderdaan die in Turkije woont, in strijd is met verdragen tussen de Europese Unie en Turkije LJN BU3180.

via Mogen Turkse onderdanen in Turkije hun aanvullende uitkering houden?.

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.