4shared
Zakelijk nieuws:

Wandelen over de Lycian Way

Wie aan Turkije denkt, denkt waarschijnlijk niet direct aan wandelen. In het voor- en najaar is het prachtige land echter prima geschikt om te voet te verkennen, of zelfs om op wandelvakantie te gaan. Voor wie dat wil, zijn er vele wandelingen uitgezet, die je door de prachtige natuur en ook en langs de leukste dorpjes voeren. Een voorbeeld van zo'n wandeling is de Lycian Way.

Achtergrondinformatie

De Lycian Way is een langeafstandswandeling die grotendeels langs de zuidwestelijke Turkse kust loopt. De wandeling is ongeveer 510 kilometer lang en loopt van Ölüdeniz naar Hisarcandir, dat ongeveer 20 kilometer van Antalya ligt. De weg wordt aangegeven met een rood-witte markering die je iedere 100 meter vertelt of je nog goed zit. De Lycian Way begint vrij eenvoudig, en wordt lastiger naarmate je verder loopt over de smalle paadjes en wandelweggetjes. Door de vaak rotsige ondergrond is het dragen van een paar stevige wandelschoenen trouwens wel echt een must – gewone schoenen loop je binnen een paar dagen stuk! Ook is het verstandig om goed te kijken naar hoeveel water en proviand je mee moet nemen. Het kan soms een tijdje duren voordat je weer bij een plaats bent waar je iets kunt drinken en eten.

lycianwayDe Lycian Way voert je vooral langs de kust, maar gaat ook af en toe wat verder het bergachtige binnenland in. Ondertussen kom je langs allerlei dorpjes en ook langs de vele prachtige Lycische ruines, waaraan de wandeling haar naam te danken heeft. In veel dorpjes is wel een slaap- en eetgelegenheid te vinden Voor wie niet iedere dag in een van de dorpjes wil slapen, is wildkamperen een goede optie. Het opzetten van je eigen tentje is in Turkije bijna overal toegestaan, en wildkamperen is dus perfect voor als je een wat langer stuk van de wandeling wilt lopen.

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.