4shared
Zakelijk nieuws:

Zalig zeilen in Turkije

zeilen in turkije

Op zoek naar een boot ‘struikelde’ Carl van Kleef in de haven van het Turkse Bodrum over de Mojo, een echte Gulet. Een Gulet is de achterneef van de oude vrachtvaardertjes tussen de Turkse en Griekse eilanden in de Egeïsche Zee. Nu is het een prachtig zeilschip met meerder kajuiten en heerlijke zonnedekken, zo ondervond onze culinaire verslaggever, die zijn smaakpapillen stevig aan het werk zette…

We lopen trots met een pot vol verse honing en wat snuisterijen over het zandpad. Het enige dat we horen is het blaffen van wat honden die verder uiterst vriendelijk druk een huis aan het bewaken zijn. Verse honing en wat snuisterijen. Gewoon van boord gegaan in een klein haventje en wat gewandeld. En daar zat een heel gezin midden tussen de sinaasappelbomen.

‘Rakislaap’

Vol trots laat de man des huizes zien waar zijn slaapboom is, een Bijbels gat in een enorme acacia. Daar slaapt hij zijn ‘rakislaap’. Maar tussendoor houdt hij bijen. Echt werk vindt hij dat en wij mogen zijn sinaasappelbloesemhoning kopen. De schat gaat meteen mee aan boord van de Mojo. De volgende morgen al staat de pot op de ontbijttafel en wordt de honing beoordeeld. De kok van de Mojo druppelt de honing over het verse fruit. De kok van de Mojo?

 

via Zalig zeilen in Turkije – Weekje Weg | U leest er alles over op Reiskrant.nl van De Telegraaf [Weekje weg].

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.