4shared
Zakelijk nieuws:

Breed scala aan afzetkansen voor agrosector in Turkije

Turkije is één van de grotere landen met een snel groeiende economie en een relatief jonge bevolking van 75 miljoen inwoners. De landbouw heeft een sterk duaal karakter met een beperkt aantal grote bedrijven en een, naar internationale maatstaven, lage productiviteit. De ontwikkelingen in de sector en de vraag naar voedselproducten bieden veel kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven in agro en food.De afgelopen tien jaar is de Turkse economie snel gegroeid. Het Bruto Nationaal Product BNP is in die tijd verviervoudigd tot US $ 800 miljard. Het inkomen per hoofd van de bevolking is het afgelopen decennium verdrievoudigd en bedroeg in 2012 bijna US$ 11.000 per jaar. Hoger dan in Bulgarije en Roemenië, maar lager dan in bijvoorbeeld Hongarije, Kroatië en Polen. De landbouw draagt voor 9,1% bij aan het BNP. Met jaar in jaar uit gestage economische groei, kan Turkije de Europese pendant van de Aziatische tijgers worden genoemd. via Breed scala aan afzetkansen voor agrosector in Turkije.

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.