4shared
Zakelijk nieuws:

Aardappeltekort Turkije kan grens openbreken

Terwijl de Turken met een groot tekort aan aardappelen kampen, gaat er geen enkele Nederlandse aardappel de grens over. Maar daar kan verandering in komen. Mogelijk wordt het importverbod over een week opgeheven. Dat melden Nederlandse handelaren aan Boerenbusiness.

Na een matige aardappeloogst kampen de Turken momenteel met een groot tekort aan aardappelen. Nederland zou hier prima op in kunnen springen, wijle het niet dat er een importverbod geldt. Nu de situatie echter nijpender wordt en de prijs van consumptieaardappelen de afgelopen weken hard steeg, overweegt het land haar grens voor aardappelen open te gooien. Mogelijk komt er eind deze week duidelijkheid.

via boerenbusiness.nl – Aardappeltekort Turkije kan grens openbreken.

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.