4shared
Zakelijk nieuws:

Rijden naar Turkije

Een van de populairste vervoermiddelen om af te reizen naar Turkije, is de auto! Heb je vliegangst, wil je de caravan meenemen of heb je te veel spullen om met het vliegtuig te reizen? Pak dan gewoon de vierwieler! Je kan de hele weg naar het zuid-oosten afleggen met de auto, maar het is ook een mogelijkheid om een deel van de reis met de boot te vervolgen.

 

Zo snel mogelijk

De een vind het prettig om zo snel mogelijk op de plaats van bestemming te zijn, terwijl de ander geniet van de bezienswaardigheden onderweg.
Binnen anderhalve dag kun je al in Turkije arriveren, mits je in een keer doorrijdt. De landen die je zult passeren zijn België , Duitsland, Oostenrijk, Slovenië, Kroatië, Servië en Bulgarije. Het eerste stuk zal als een speer gaan omdat er gereden wordt binnen de EU-landen. Hier zijn geen grenscontroles waardoor je niet uren in de rij hoeft te staan bij de douane. Zodra je de EU-landen gepasseerd bent zul je wat vaker lang moeten wachten bij grensposten. Ook kunnen er vanuit het niets politiecontroles plaats vinden. Bereidt je hier dus op voor!

Mocht je ervoor kiezen om de hele route te rijden, controleer dan van te voren je auto op verschillende aspecten. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er goede banden onder je auto zitten. Dit zal de kans op pech voorkomen en bovendien zul je zuiniger rijden.

Per boot

Een andere wijze om naar Turkije af te reizen is door tot aan Italië of Griekenland te rijden en daar vervolgens de veerboot te nemen. Informatie hierover kun je op deze pagina vinden. Dit kost meer tijd maar reist wel wat comfortabeler. Je verblijft ongeveer 2 dagen op de boot.
Ook waneer je voor een deel met de boot reist moet je met een aantal zaken rekening houden. Bijvoorbeeld met de extra kosten die er bij komen kijken, niet alleen voor je auto maar ook voor jezelf en je slaapplek. Bekijk de informatie op bovengenoemde website dus goed.

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.