4shared
Zakelijk nieuws:

Constantinople volgens de Kroniek van Neurenberg

De Kroniek van Neurenberg (ook: Neurenbergkroniek) is een van de best geïllustreerde incunabels of wiegendrukken. Het boek is in loonopdracht geschreven in het Latijn door de Nürnbergse stadsarts en humanist Hartmann Schedel.

Advertisement

Constantinople volgens de ‘Schedel’s World History’, the Nuremberg Chronicle (1493):


De Kroniek van Neurenberg (ook: Neurenbergkroniek) is een van de best geïllustreerde incunabels of wiegendrukken. Het boek is in loonopdracht geschreven in het Latijn door de Nürnbergse stadsarts en humanist Hartmann Schedel. Het verscheen op 12 juli1493 zoals blijkt uit de colofon. Het boek is bekend als Die Schedelsche Weltchronik (Wereldgeschiedenis van Schedel), als Liber Chronicarum (Boek der Kronieken) of in Engeland als The Nuremberg Chronicles. Schedel zelf noemde zijn boek Operi de historijs etatum mundi. In het schrijverscolofon op folio CCLXVI verso en in het titelblad van het inhoudsregister (onze moderne index) heeft men het over een libri cronicarum ab initio mundi.
Meer info: Wikipedia

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.