4shared
Zakelijk nieuws:

Paus naar Turkije: programma bekendgemaakt

Advertisement

Paus Franciscus zal van 28 tot en met 30 november in Turkije zijn en zowel Ankara als Istanbul bezoeken.

Dat heeft het persbureau van het Vaticaan bekend gemaakt. Paus Franciscus zal zijn bezoek aan het land starten in de hoofdstad Ankara, waar hij na aankomst een bezoek brengt aan het mausoleum van Atatürk en een ontmoeting heeft met de Turkse president Erdogan, premier Davutoglu en andere hoogwaardigheidsbekleders.

 

Patriarch Bartholomaios I

Op zaterdag 29 november vliegt de paus door naar Istanbul, waar hij het museum van de Hagia Sophia bezoekt, evenals de Blauwe Moskee. Na de H. Mis in de kathedraal van de Heilige Geest en een oecumenisch gebed, zal de paus een persoonlijke ontmoeting hebben met de oecumenische patriarch van Constantinopel, Bartholomaios I.

via Programma pausbezoek Turkije bekend gemaakt – Katholiek Nieuwsblad.

 

Advertisement
photo by:

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.