4shared
Zakelijk nieuws:

Rondetafel Zaken doen in Turkije

turkse economie

Advertisement

Vindt plaats op: 11 november 2014:

Turkije is een van de snelst groeiende economieën ter wereld. Het land is bijna twee keer zo groot als Duitsland en heeft circa 75 miljoen inwoners, waarvan ongeveer de helft jonger is dan 30. De Turkse economie laat al jaren achtereen groei zien: in 2010 groeide de Turkse economie met 9,2%.; in 2011 met 8,58%. In 2012 groeide de economie met 2,1% en het jaar erop in 2013 met 4,1%. Inmiddels is Turkije de 17de economie in de wereld. Een markt met aanzienlijke potentie dus.

Nederlandse bedrijven realiseren zich steeds meer dat ze verder moeten kijken dan de Europese grenzen en Turkije is dan een logische eerste stap. Tegelijkertijd beschouwen veel Nederlandse bedrijven Turkije als Europa en gaan zij er dan ook van uit dat daar dezelfde regels gelden. Turkije heeft verdragen met de EU en er zijn zeker overeenkomsten. Echter, de ‘spelregels’ blijken in de praktijk niet altijd hetzelfde. Erg belangrijk in het succesvol zaken doen is een juiste interpretatie van de Turkse geschreven en ongeschreven regels. Deze staan vaak los van de Europese verdragen. Maakt dat Turkije een lastig land om zaken te doen? Nee, zeker niet, wanneer u zich realiseert dat u zich goed moet voorbereiden voordat u de eerste stappen maakt. Succesvol zijn in Turkije betekent investeren in een goede voorbereiding.

via Nederlands Centrum voor Handelsbevordering.

photo by:

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.