4shared
Zakelijk nieuws:

Turkije kan groeien als afzetmarkt voor zuivel

Turkije kan een interessante afzetmarkt worden voor zuivelverwerkers uit West-Europa.

Turkije kan een interessante afzetmarkt worden voor zuivelverwerkers uit West-Europa. De export naar het land heeft de potentie om te groeien, terwijl de Turkse markt tot nu toe veelal een moeilijke partij is gebleken. De interesse onder de Turkse bevolking voor zuivelproducten neemt echter toe, zo signaleert Rabobank in een zuivelrapport. Zo groeit de welvaart onder de bevolking in vooral de steden, wat gunstig is voor het bestedingspartoon van Turkse consumenten aan zuivelproducten.

Kaas boerderij
Advertisement

Turkije kan een interessante afzetmarkt worden voor zuivelverwerkers uit West-Europa. De export naar het land heeft de potentie om te groeien, terwijl de Turkse markt tot nu toe veelal een moeilijke partij is gebleken. De interesse onder de Turkse bevolking voor zuivelproducten neemt echter toe, zo signaleert Rabobank in een zuivelrapport. Zo groeit de welvaart onder de bevolking in vooral de steden, wat gunstig is voor het bestedingspartoon van Turkse consumenten aan zuivelproducten.

Net als voor alle andere opkomende economieën ligt er voor westerse landen een uitdaging om de toenemende vraag vanuit Turkije goed in te vullen. Het land aan de Bosporus heeft echter als nadeel dat het hoge invoertarieven hanteert, zo meldt Matthew Johnson, analist van Rabobank. Bovendien heeft de economische en vooral ook politieke onzekerheid, kijk bijvoorbeeld naar de strijd tegen de Islamitische Staat aan de oostgrens, een negatieve invloed op bepaalde regio’s. Johnson stelt daarom dat de kansen in de Turkse markt het beste worden benut door een samenwerking te starten met een Turkse partner in een veilige regio.

 

[stextbox id=”info”]via Boerenbusiness.nl – Turkije kan groeien als afzetmarkt voor zuivel.[/stextbox]
Advertisement
photo by:

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.