4shared
Zakelijk nieuws:

Op wintersport in Turkije!

Naast dat het zomers een drukbezocht land is ontleent het zich in de winter perfect om te gaan skiën.

Advertisement

Turkije is de afgelopen jaren een erg populaire vakantiebestemming geworden. Dit om de relatief lage prijzen en gastvrijheid die er heerst onder de mensen. Naast dat het zomers een drukbezocht land is ontleent het zich in de winter perfect om te gaan skiën. Het oosten van Turkije bestaat met name uit hoogvlaktes die ’s winters bedolven zijn onder een laag sneeuw wat het gebied geknipt maakt voor een actieve ski vakantie.

Populaire locaties
Kartalkaya en Palandöken. De Uludag ligt aan de westkust van Turkije en is erg populair bij gezinnen. De skigebieden Kartalkaya en Palandöken liggen aan de Oostzijde van het land. Ook deze worden vaak getypeerd als kindvriendelijk en zijn daarom ook uiterst geschikt voor gezinnen. De plaats Ezurum is op het moment misschien wel de populairste wintersportplaats in Turkije. Vanaf de top van de berg kan er genoten worden van een prachtig uitzicht op de oude stad. Ook is het mogelijk om rechtstreeks vanaf Schiphol naar Erzurum te vliegen.

Bezienswaardigheden
Bij een wintersport vakantie in Turkije hoeft men niet enkel te denken aan skiën. Er zijn voldoende bezienswaardigheden te zien. Bij een verblijf in de Uludag bestaat de mogelijkheid om Istanbul te bezoeken. Istanbul is een prachtige stad waar het bruist van cultuur en geschiedenis. Ook in Istanbul is het betaalbaar om te verblijven . Aan de oostkant van het land zijn er ook een aantal highlights die niet gemist mogen worden. Zo is de hoogste berg van het land bijvoorbeeld te zien, de Ararat (5137m). Ook is deze te beklimmen met toerski’s. Een niet te missen bezienswaardigheid in Ezurum is de Çifte Minare Medrese, een oude koranschool die is gebouwd in de 13e eeuw in opdracht van Allaedin Keykubad II. Dit is het beroemdste gebouw wat de stad kent.

Advertisement

Eten en drinken
Eten is in Turkije een sociaal gebeuren en maakt daarom een belangrijk deel uit van de Turkse cultuur. Doordat het vroegere turkse rijk (het Ottomaanse rijk) bestond uit mensen met veel verschillende culturen is de Turkse keuken erg gevarieerd. Voor meer informatie kijk hier: http://turkije.org/keuken/

photo by: