4shared
Zakelijk nieuws:

Turkije ontwikkelt grootschalig wintersport – resort Erciyes

Op de hellingen van de berg Erciyes 3.916m waar al een klein skigebied was, worden nieuwe skipistes aangelegd en skiliften gebouwd voor nog meer wintersport plezier. Op dit moment is ca. 60 km piste in gebruik en heeft het gebied 14 liften, vorig seizoen was dit nog 30 km met 6 liften. In 2016 telt Erciyes volgens planning 200 km piste Met het totale project is een investering van € 275 miljoen gemoeid. Het gebied is zeer sneeuwzeker dankzij de hoge ligging. Het omvangrijke Masterplan Erciyes omvat naast de aanleg van skipisten en liften, ook de bouw van 21 hotels, een congrescentrum en sportaccommodatie. In totaal krijgt het resort een hotelcapaciteit van 5.500 bedden. Op dit moment zijn er 5 hotels operationeel, daar komen volgende jaren 21 hotels bij. Het merendeel wordt in boetiekstijl gebouwd 17, de andere accommodatie heeft een modern karakter. Het skigebied is makkelijk bereikbaar via de internationale luchthaven van de nabij gelegen stad Kayseri op 25 km afstand.

via Turkije ontwikkelt grootschalig wintersport-resort Erciyes – emmen.nu – Uit – Reizen.

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.